Jeste li se ikad probudili tako lijepo odmorni i veseli, uz cvrkut ptica i prve zrake sunca, uvjereni da će ovaj dan biti najbolji dan u vašem životu?
Ne? Ni ja.
Uglavnom me vuku iz kreveta za ruke, noge, ponekad i kosu uz "lijepe" riječi iz hrvatskog riječnika. I napokon kad ustanem, pucajući od želje da proživim još jedan dan svog o, tako uzbudljivog života, upitam se što će mi se danas dogoditi?
Hoće li danas biti dan kada ću napokon naći par traperica koje mi savršeno pristaju i super opisuju moju figuru? U kojima ću izgledati kao najljepša cura na svijetu?
Hmmm... sumnjam...
Hoće li danas biti dan kada ću upoznati svog princa na bijelom konju? Koji će me zaluditi toliko da ni ne znam za sebe, koji će mi obećati ljubav do smrti i voljeti me takvu kakva jesam?
Da, baš...
Hoće li danas biti dan kad ću se sasvim slučajno zabiti u vrata ili spotaknuti na stepenicama pritom mahajući rukama kao luđak pokušavajući održati ravnotežu da ne padnem na guzicu dok mi se prijateljice smiju sa strane?
Najvjerojatnije.
I dok sjediš na podu promatrajući face ljudi kojima si takvim padom zasigurno uljepšala dan, zapitaš se da li oni znaju kako se ti osjećaš?
Znaju li kako se osjećaš sama na podu bez ikoga da ti pomogne, da ti pruži ruku da ti pomogne ustati, da te barem upita kako si, da li te nešto boli...
I počneš razmišljat... zar to meni treba? Zar se ja moram oslanjati na druge ljude da mi pomognu? Zar moram slušati "mudre" savjete drugih ljudi koji su većinu svog života proveli smijajući se onima koji su završili "na podu", ali nisu ništa poduzeli da im pomognu da se dignu? Ne trebaju meni takvi ljudi.
Meni trebaju oni koji su, kad su vidjeli da si pala, nasmijali se i sjeli do tebe na pod čekajući da se oporaviš dovoljno da sama ustaneš. Ohrabrujući te da to nije tako teško, da ti to možeš.
I napokon ustaneš... otreseš sa sebe svu prašinu koja je bila na podu... i kreneš dalje uzdignute glave... sa smiješkom na licu.
Jer život je takav, čupav i dlakav i jedino što u nekim trenucima možeš reći je: "A jebiga." i nasmijati se.
--------------------------------
Pisano s malo inspiracije, puno metafora (iliti zbunjujuće

) i pod pritiskom rokova, pa molim... nemojte biti preoštri